Google Meet face concurenta aplicatiei de la Zoom

Google Meet face concurenta celor de la Zoom

Google a declarat miercuri că face serviciul său de teleconferință, Google Meet, gratuit pentru consumatori. Actiunea celor de la Google vizează Zoom, serviciul de video-chat rival, care a devenit un nume important al comunicarii tip video- chat in perioada de izolare la domiciliu a utilizatorilor, provocata de noul coronavirus.
Anterior, Meet a fost disponibGoogle Meet face concurenta celor de la Zoomil doar pentru clienții care plătesc G Suite, linia de aplicații enterprise de la Google, care include Gmail, Drive și Docs. Până acum, oricine se putea alătura unei “întâlniri” făcând clic pe un link, dar pentru a crea o “întâlnire” era nevoie sa fie un membru G Suite.
Versiunea gratuită a produsului necesită un cont Google, iar apelurile video vor fi limitate la 60 de minute, dar cei de la Google au spus că nu vor aplica această regulă decât după 30 septembrie. Versiunea gratuită va permite, de asemenea, până la 100 de participanți și va include funcții precum partajarea ecranului cat și multe alte functii.

Google nu este singurul gigant tehnologic care dezvolta o aplicatie de video- chat. Saptamana trecuta, Facebook a anuntat Messenger Rooms, o noua aplicatie care permite video- chat cu mai multe persoane prin Messenger, chiar daca nu au un cont Facebook. Si Microsoft se alatura competitie, dezvoltand propria aplicație de video-chat.

noutati din electronica si IT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments