Intel aduce Iris Xe Max – GPU dedicat laptop-urilor midrange

Intel cpu+gpu Iris Xe Max

Intel aduce Iris Xe Max la inceputul lunii noiembrie. Noua soluție grafică integrată – Iris Xe MAX, este un GPU dedicat pentru laptop-urile midrange. Producătorul a anunțat grafica Iris Xe, odată cu procesoarele de a 11-a generație, în cadrul evenimentului Intel Architecture Day. Xe Max este construit pe arhitectura Xe-LP. Diferenta consta in memorie, astfel incat Xe Max este un GPU dedicat, cu 4GB, avand latimea de banda a memoriei de 68 GB/s.

La aceste specificatii se adauga si o frecventa de 1.65 GHz, fata de cei 1.35 GHz de pe Iris Xe-ul integrat. In plus, odata cu Xe Max vine si suport pentru 4 display-uri, rezolutii de pana la 8K cu rata de refresh de 60Hz prin interfata DisplayPort, compatiblitate cu adaptive sync si DirectX 12.1,
tehnologia Deep Link, ca parte a Adaptix și suportul PCIe Gen 4.

Intel aduce Iris Xe Max – GPU dedicat laptop-urilor midrange

Cu ajutorul Iris Xe Max, Intel doresc sa ofere gaming la 1080p, noua grafica integrand două tehnologii dedicate: Game Sharpening și Instant Game Tuning, ceea ce ar insemna o constanta de 30-50 FPS-uri pentru jocuri precum Borderlands 3, The Witcher 3 si Gears Tactics pe laptop-uri midrange.
Procesoarele mobile Intel de generația a 11-a bazate pe acest GPU oferă un AI îmbunătățit, fiind de 7 ori mai rapid decat alte solutii similare.

Primele dispozitive echipate cu noua soluție grafică sunt: Acer Swift 3x, Asus VivoBook Flip TP470 si Dell Inspiron 15 7000 2-in-1.

Intel intenționează să lanseze o astfel de tehnologie și pentru solutiile high-end pentru gaming pe desktop. Solutia pentru server pare sa fie lansata in acest an, iar produsele Xe-HP și Xe-HPG sunt programate să fie lansate anul viitor

noutati din electronica si IT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments