Intel depaseste AMD in Cinebench 20

Ryzen vs Rocket Lake

Disputa dintre AMD si Intel se inteteste pe sfarsit de an, Intel depaseste AMD in Cinebench 20. Odata cu lansarea seriei 5000, AMD isi declara suprematia fata de concurenta. Insa o postare a CapFrameX ne arata ca scorurile obtinute de catre Rocket Lake, viitorul procesor a celor de la Intel, pare ca vin sa strice ceremonia de incoronare a lui Ryzen 9 5950X, nava amiral a celor de la AMD.

In Cinebench20, pe single-thread, AMD Ryzen 9 5950X obtine 649, iar Rocket Lake, solutia celor de la Intel, obtine 655 de puncte, astfel ca cele 6 puncte pare ca vin sa faca deranj in noul regat al procesoarelor.

Intel depaseste AMD in Cinebench20

Desi Cinebench 20 nu face teste pentru gaming, se descurca bine in single-thread pentru a masura punctajele obtinute per-core. Pentru ca Rocket Lake sa ajunga la scorul acesta, a fost nevoie sa-si urce frecventa pana la 5.5 GHz, in detrimentul celor 4,9 Ghz a lu’ 5950X.  Dar nervu’ lui Rocket Lake nu sta doar in numarul de Ghz, pare ca microarhitectura bazata pe Sunny Cove, regasita la chipset-urile Intel 10th Gen pe 10 nm, este inca un atu in razboiul pentru suprematie. Asta fiind inca o dovada ca Sunny Cove este superioara modelului Skylake pe care se bazeaza chip-urile Comet Lake pe 14 nm de la Intel.

Intel, prin intermediul lui Rocket Lake pot sa mentina stacheta, pe partea de performanta, in single-thread. Astfel ca AMD ramane in top, aratand ca familia Ryzen e greu de dominat.

noutati din electronica si IT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments