Probleme in IOS 6

Probleme in aplicatia Mail inca din IOS 6

Probleme in aplicatia Mail inca din IOS 6.

Compania de securitate cibernetica ZecOps, din San Francisco, a dezvaluit ca iphone- urile si ipad- urile sunt vulnerabile din cauza unui “bug” din aplicatia “Mail”, a publicat miercuri Wall Street Journal.

Cei de la ZecOps sustin ca  exploit-ul ruleaza chiar daca victimele nu deschid mail-ul, doar il descarca, permitand hackerilor sa aiba acces la sistem.

O postare pe blog a celor de la ZecOps, spune ca vulnerabilitatea exista in software-ul mobil a celor de la Apple inca din IOS 6.

ZecOps spune ca a identificat sase tinte a atacatorilor: angajati ai unei companii de telecomunicatii din Japonia, o companie din SUA, companii tehnologice di Israel si Arabia Saudita, o persoana din Germania si un jurnalist. Firma de cibersecuritate, nu a putut examina codul software-ului folosit, datorita faptului ca email-urile folosite pentru lansarea atacului au fost sterse de pe telefoanele victimelor.

Odata cu versiunea 13.4.1, lansata public, Apple pare sa fi rezolvat o parte din problema de securitate, dar nu in totalitate. Probabil data viitoare cand Apple scoate o noua actualizare.

Bug-urile descoperite periodic de companiile de securitate, sunt un motiv important pentru a trece la ultima versiune de soft, in speta, IOS si macOS.

Apple, a anuntat ca ofera pana la 1.5 milioane de dolari oricui gaseste o bresa de securitate intr-o versiune a software- ului sau. Acest lucru ofera oamenilor un stimulent pentru a informa Apple despre erorile si vulnerabilitatile care ar putea fi folosite de hakeri.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments