Smartphone-uri Samsung Galaxy cu AMD Radeon ?

Smartphone Samsung Galaxy cu AMD Radeon

Smartphone Samsung Galaxy cu AMD RadeonSmartphone Samsung Galaxy cu AMD Radeon

Companiile Samsung și AMD au anunțat un parteneriat anul trecut, care a fost completat în mod surprinzător doar cu declarații generice „de perspectivă” și nimic mai mult. Se presupunea că Samsung va face uz de tehnologia grafica Radeon de la AMD, pentru a fi utilizata în propriile chip-uri Exynos. Insa acest “deal” a ramas fara rezultat, dar așteptarea ar putea merita dacă noul chip va ridica performanțele echipamentelor mobile ale companiei Samsung.

Desi chip-urile din tehnologia mobila au devenit performante, acestea rămân considerabil în spatele tehnologiei  de birou când vine vorba de performanța grafică. GPU Mali de la ARM și Adreno de la Qualcomm sunt practic singurele alegeri pe care producătorii de smartphone-uri le au. Acestea au de fapt și mai puține opțiuni, deoarece aceste GPU-uri sunt integrate in procesoare, acestea fiind  de tipul System-on-Chip sau SoC.
O a treia opțiune ar putea veni, dar numai pentru cei care vor investi în procesoarele Exynos de la Samsung. Având în vedere că Tegra al NVIDIA este cam… uitat, IP-ul Radeon al AMD promite pentru tehnologia mobila performante grafice care sa “concureze” cu  tehnologia office.
In GFX Bench, arhitectura AMD RDNA care ar putea fi utilizată pe viitoarele chip-uri  mobile Samsung Exynos, depășește actualul Qualcomm Adreno 650 în multe dintre testele de referință. Acest GPU Adreno este cel folosit în Snapdragon 865, care este in varful listei,  excepție facand doar A13 de la Apple, care s-a dovedit cel mai performant.

Parteneriatul cu AMD ar fi mai mult decat binevenit pentru Samsung, deoarece vechile chip-uri Exynos au rămas în urmă și au devenit chiar centrul unor controverse. Samsung poate introduce GPU-urile AMD în noul chip Exynos 1000, primul chip cu arhitectura pe 5 nm, care ar urma sa intre in productie anul viitor.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments