Sony lanseaza IMX500 si 501, senzori de imagine cu procesare AI.

Sony lanseaza IMX500 si 501, senzori de imagine cu procesare Al.
 Sony lanseaza IMX500 si 501.

Sony a anuntat lansarea a doua noi modele de senzori de imagine Intelligent Vision cu procesare pe baza de  AI- inteligență artificială, numindu-l  sistem inteligent de imagini pentru camerele smart. Procesorul va asigura o transmisie rapidă a datelor, o mai bună securitate și un consum mai mic de energie, au anuntat cei de la  Sony.
Noii senzori  au o configurație de tip stratificat, alcătuită dintr-un chip fotosensibil și un chip logic.

Sony lanseaza IMX500 si 501, senzori de imagine cu procesare Al.

Aceștia sunt primii senzori de imagine din lume care au integrat modul de procesare si analiză  prin intermediul inteligenței artificiale. Semnalul obținut de chip-ul fotosensibil este procesat cu ajutorul inteligenței artificiale, eliminând nevoia unui procesor de înaltă performanță sau a memoriei externe . Senzorul procesează metadate (informații care descriu marimea, dimensiunea, formatul si continutul informatiei propriu-zise), acesta fiind un foarte mare avantaj, reducând astfel volumul de date și rezolvând problemele legate de securitate. De asemenea, diferitele modele AI pot fi personalizate prin rescrierea memoriei interne în conformitate cu cerințele utilizatorului sau cu cerințele locației în care este utilizat sistemul.
Semnalele captate prin intermediul chip-ului fotosensibil sunt filtrate de Procesorul de semnal de imagine-ISP (Image Signal Processor) iar procesarea cu ajutorul inteligenței artificiale este făcută în cadrul procesului care are loc în unitatea chip-ului logic, furnizând informații sub formă de metadate. Asigurarea faptului că nu sunt procesate informații proprii ale imaginii, ajută la reducerea riscurilor legate de securitate și rezolvă problemele legate de intimitatea utilizatorului.

noutati din electronica si IT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments