Deltaflow OS- un altfel de sistem de operare

Într-un moment de triumf, care este considerat echivalent cu trecerea tehnologiei de siliciu de la marimea unei incaperi la nivel de computer personal, si calculatorul cuantic face pasi uriasi spre miniaturizare. Dezvoltarea tehnologiei cuantice a fost condusă de cercetatori de la Cambridge Riverlane, in colaborare cu Quantumm Computing Seeqc, din New York și Londra. Acestia fiind primii care implementează un cip de calcul cuantic care are un sistem de operare integrat pentru gestionarea fluxului de lucru și a qubitului (qubiturile sunt comparabile cu jonctiunile de siliciu, doar ca sunt capabile să se asocieze între ele, si să partajeze, instant, informații prin stări cuantice și, de asemenea, să reprezinte atât un 0, cât și un 1). Noul cip deschide era calculelor cuantice scalabile, iar companiile speră să scaleze design-ul prin creșterea suprafeței și a numărului de qubit. Scopul este de a se ajunge la milioane de qubit-uri. Desi pare a fi un scenariu de ecranizare S.F, asta daca ne raportam la maximul actual implementat, acesta fiind un sistem  de 76 qubit, care a permis Chinei să pretindă supremația cuantică. Există, desigur, și alte modalități de a scala, pe lângă numărul crescut de qubit. Implementarea mai multor cipuri într-un singur sistem autonom sau mai multe sisteme interconectabile ar putea oferi căi mai ușoare pentru maximizarea sistemului cuantic. In acest scop, implementarea unui sistem de operare cuantic a fost esențial.

Deltaflow OS- un altfel de sistem de operare

Astfel a aparut Deltaflow.OS, un sistem de operare open source, disponibil Github, dezvoltat de catre Riverlane Company. Un astfel de OS, odata implementat, va accelera dezvoltarea de aplicații care profită de punctele forte ale calculelor cuantice, astfel ca  sistemul de 76 qubit din China, permite deja anumite sarcini de lucru să fie procesate de milioane de ori mai rapid decât cel mai rapid  “clasic”. Pentru a realiza acest lucru, Riverlane a creat în mod eficient un SoC (System-On-Chip) stratificat; digital Quantum Managament (DQM) care împerechează capacitățile de calcul clasice cu mecanica cuantică.  Aceasta oferă capacitatea de a „efectua funcții de control digital de citire, citire și prelucrare clasică a datelor, precum și o platformă pentru corectarea erorilor”. Există numeroase avantaje care trebuie luate in considerare, resursele SFQ sunt co-localizate proximal și integrate cu cipuri qubit într-un mediu răcit crio pentru a reduce la minim complexitatea conexiunilor de intrare / ieșire și a maximiza beneficiile controlului și citirii digitale rapide.  În esență, se aplică încă câteva principii de calcul clasic, prin faptul că cu cât sunt mai apropiate părțile de procesare, cu atât sunt mai performante. Calculul cuantic a fost mult timp sfântul gral în dezvoltarea noilor tehnologii de procesare.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sugar Defender
4 months ago

You could never find the words to describe how much I loved you. No matter how beautiful the picture is or how polished your writing is, you read it quickly. To be honest, I think you should give it another chance soon. I will probably try to go on this hike again and again if you make sure it is safe.