Apple renunta la procesoarele Intel.
Oamenii sunt, adesea, obsedați de design-urile produselor Apple: Carcasele de sticlă, marginile din aluminiu și oțel inoxidabil cat și design-urile colorate. Dar una dintre cele mai atrăgătoare modificări ale designului Apple poate fi cea din interior.
Luni este de așteptat ca Apple să anunțe planurile de a renunta la utilizarea chip-urilor Intel ca unitati de procesare pentru computerele sale Mac. În schimb, ar folosi propriile chip-uri, folosind aceeași arhitectura ca și în procesoarele sale din seria A, care echipeaza iPhone și iPad inca din anul 2010.
Anunțul este așteptat ca parte a unui discurs-cheie care va deschide Conferința Dezvoltatorilor din întreaga lume, sau WWDC, care începe luni. Evenimentul se desfășoară în totalitate online pe fondul pandemiei coronavirusului. De asemenea, Apple va anunța noi actualizări la software-ul iOS pentru iPhone, software-ul MacOS pentru sistemele Mac, iPadOS pentru tabletele , cat și WatchOS pentru Apple Watch. Dar trecerea de la Intel la propriile procesoare va atrage cea mai mare parte a atenției, având în vedere schimbarea “seismică” în direcția calculatoarelor sale și implicațiile asupra modului în care vor evolua în următorii ani. Procesoarele mobile se presupune că sunt mai eficiente din punct de vedere al puterii, chiar dacă rămân întrebări cu privire la capacitatea lor de a echipa un computer care ruleaza programe care solicita multe resurse. Mai departe, schimbarea ar putea fi oportună celor de la Apple, în cele din urmă, să contopeze platformele iOS și MacOS, deoarece acestea ar rula pe aceleași modele de chip-uri, deși compania Apple sustinea frecvent că nu se va întâmpla.
Odata cu lansarea chip-ului A13 bionic, Apple a dovedit ca poate sa-si produca propriile procesoare si pentru divizia de computere. In 2019, chip-ul A13 a fost cel mai performant procesor de smatphone.