Huawei lanseaza oficial HarmonyOS

Dupa cum scriam intr-un articol anterior, Huawei anunta inca din 2019 propriul sistem de operare. Ieri, 02.06.2021, Huawei a lansat oficial HarmonyOS 2.0, varianta comerciala pe care o vom vedea pe toate dispozitivele proprietare.

HarmonyOS a fost dezvoltat si va echipa, in mod special, propriile device-uri, de la ceasuri  la telefoane si de la tablete la notebook-uri.

Desi a fost prezentat precum un sistem de operare nou/ proprietar, HarmonyOS are la baza tot Android, sistemul celor de la Google.
Era imposibila realizarea unui sistem de la zero intr-un timp atat de scurt. In afara de o interfata complet noua, compatibilitatea cu mai multe dispozitive dintr-un ecosistem, si posibilitatea de a rula pe dispozitive cu doar 128KB RAM, noul HarmonyOS, nu are nimic special.

Odata cu lansarea sistemului “propriu” , Huawei sustine ca pune accent pe performanta si securitate, astfel ca garanteaza performanta  indiferent de cat de plina este memoria telefonului. In acelasi timp, HarmonyOS garanteaza viteze superioare de scriere/ citire si securitatea datelor.