Radeon RX 6000M va echipa Hp Omen 16

AMD

AMD lanseaza Radeon RX 6000M, aceasta va fi solutia grafica ce va echipa laptop-ul HP Omen 16. Astfel,  notebook-ul celor de la HP este platforma pe care “echipa rosie” vor confirma existenta unei noi  placi  video pentru platformele mobile.

Conform comunicatului de presă lansat de producătorul american, HP Omen 16 va oferi doua optiuni in ceea ce priveste procesorul: Intel Core i7-11800H sau AMD Ryzen 9 5900HX. Chiar si chip-ul grafic ramane la alegerea clientului, optiunile fiind: NVIDIA GeForce RTX 3070 Mobile sau o placă video AMD cu RDNA2.  Vestea buna este ca cele doua platforme se pot combina dupa preferintele clientului.

Chiar dacă specificatiile noii solutii grafice sunt doar la nivel de speculatii, AMD neconfirmand încă specificațiile oficiale, aceasta pare că ar fi concurentul direct al lui  RTX 3070 Mobile de la NVIDIA. Astfel ca Radeon RX 6000M va fi o solutie de top pentru calculatoarele portabile.

Acum că existența Radeon RX 6000M a fost dezvaluita, urmează să primim specificatiile cat si confirmarea oficiala din partea AMD. Cel mai probaabil anuntul oficial va fi facut in cadrul Computex, care va avea loc în mai puțin de două săptămâni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments