Western Digital lanseaza hard disk de 20 TB

Western Digital lanseaza hard disk de 20 TB

Western Digital este unul dintre cele mai renumite brand-uri din industria HDD-urilor.  Desi produce si SSD-uri,  compania a anuntat noi hard disk-uri din famillia de produse Gold si Ultrastar, cu capacitati de pana la 20TB.

Western Digital lanseaza hard disk de 20 TBCu toate ca vremea hdd-urilor pare sa fi apus, multe servere, pe care sunt stocate fisiere importante, inca se bazeaza pe HDD-uri. Datorita acestui aspect, Western Digital a dezvoltat hdd-ul host-managed SMR, WD Ultrastar 20TB DC HC650. Acesta ar fi primul model comercial care include tehnologia EAMR.

Avand noul design HelioSeal, noua familie de hard-uri, de la Western Digital, au o eficienta energetica foarte mare si inovatii notabile la partea mecanica, astfel permitand  capacitati atat de mari. In total sunt disponibile noua modele care vor oferi suport de stocare in centrele de date din toata lumea, cu valori TCO de neegalat. In plus, seria WD Gold include modele de HDD-uri CMR de 16TB si 18TB, toate cu garantie de 5 ani.

Alaturi de noile HDD-uri, Western Digital a anuntat si servere de pana la 1.836 PB

Odata cu hard-urile Ultrastar, compania a anuntat si Ultrastar Data60 si Data102; servere create pe baza HDD-urilor enterprise de 16 si 18TB Ultrastar DC HC550 CMR, cu pana la 1.836 Petabytes de stocare intr-un format 4U. Spre finalul anului, Western Digital ar urma sa lanseze un server cu HDD-urile de 20TB care ar avea o capacitate totala si mai mare.

noutati din electronica si IT

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments