Apple va lansa saptamana viitoare primele laptop-uri cu procesoare ARM by Apple

Apple

Apple va lansa laptop-uri cu procesoare ARM, dupa cum am amintit intr-un post anterior, renuntand astfel la procesoarele Intel. Astfel ca saptamana viitoare, Apple lanseaza primele laptop-uri cu procesoare ARM ( productie proprie ). Intentia de a face uz de procesoarele proprii si a renunta treptat la solutiile Intel a fost facuta public in vara acestui an.

Apple va lansa laptop-uri cu procesoare ARM

Primele laptop-uri cu procesor ARM by Apple vor fi lansate saptamana viitoare pe data de 10 noiembrie, in cadrul unui event. MacBook Air, MacBook Pro 13 inch si MacBook Pro 16 inch vor fi primele 3 modele de laptop echipate cu ARM si cu siguranta sunt cele mai asteptate device-uri ale acestui sfarsit de an.

Vis a vis de aplicatiile care vor rula pe noua arhitectura, Apple a initiat colaborari cu mai multi dezvoltatori de programe, cum ar fi: cu Adobe pentru a aduce Photoshop si Lightroom, cu Microsoft pentru suita Office.

Final Cut Pro, Logic Pro, cat si aplicatiile propietare Apple sunt perfect compatibile cu noua arhitectura. Totusi, tranzitia de la Intel la ARM va avea loc in aproximativ 2 ani, conform Apple, deci dezvoltatorii au timp sa modifice aplicatiile. In acest rastimp Apple va continua sa livreze laptop-uri si cu procesoare Intel.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments